Tekst objavljen: 13.02.2017 8:59        


Učešće problematičnih kredita u ukupnim kreditima u Srbiji smanjeno je za 4,5 procentnih poena na 17,03 odsto na kraju decembra 2016. u odnosu na isti mesec prethodne godine, prema preliminarnim podacima Narodne banke Srbije. 

NBS: Smanjen udeo problematičnih kredita na 17 odsto

Udeo loših kredita u bankarskom sektoru Srbije je na najnižem nivou u poslednje gotovo četiri godine, što potvrđuje, kako se navodi u saopštenju NBS, da Strategija za rešavanje problematičnih kredita i relevantni akcioni planovi daju rezultate.

Iz NBS ističu da su tokom 2016. u potpunosti realizovali ciljeve iz Akcionog plana koji su usmereni na jačanje kapaciteta banaka za rešavanje problematičnih kredita kroz unapređenje praksi restrukturiranja potraživanja, računovodstvenih praksi, unapređenje transparentnosti banaka u delu koji se odnosi na kvalitet aktive, unapređenje upravljanja kolateralima, kao i sistema izveštavanja regulatora o strukturi tih kredita.

"Podaci pokazuju da sistemski, međuinstitucionalni i koordinirani pristup koji je predviđen Strategijom, pozitivno utiče na rešavanje pitanja problematičnih kredita u bankarskom sektoru Srbije. NBS, u skladu sa svojim nadležnostima, ostaje posvećena daljem rešavanju ovog pitanja, u cilju očuvanja stabilnosti finansijskog sistema", navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Udeo loših kredita Narodna banka Srbije nenaplativi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
gates of olympus game starlight princess putaran mahjong ways pragmatic play inovatif lucky neko si kucing keberuntungan situs server kamboja akun vvip muraibet sweet bonanza candyland game deposit qris keberagaman tema game online rahasia sukses zeus apk gacor zeus racikan pola olympus game scatter kamboja pola racikan admin pusat akun pro platinum game mega maxwin situs akun gacor link maxwin game online game ewallet resmi game rtp super tinggi game hoki terbaru game mahjong ways game online gacor strategi mahjong ways trik sweet bonanza