Tekst objavljen: 15.06.2017 10:05        


Štrajkački odbor radnika Goše sastao se s generalnim direktorom fabrike, na kojem im je rečeno da od potpisanih dogovora nema ništa.

Nema kraja poniženju: Uplatili im po 100 RSD

To je izjavio predsednik tog odbora Milan Vujčić i dodao da je radnicima uplaćeno po 100 dinara. On je u izjavi za Tanjug demantovao navode nekih medija da su radnici te fabrike danas svojim rukama gurali vagone, rekavši da ih je gurala lokomotiva.

"Mi nismo vagone gurali našim rukama, vagone je gurala naša lokomotiva, koju mi posedujemo kao šinsko vozilo. Ona je vratila vagone u našu fabriku i više ne moramo da ih čuvamo na železničkoj stanici", naveo je Vujčić.

On je rekao da su jutros u pola osam radnici fabrike, koji su, inače, u štrajku, imali sastanak sa generalnim direktorom Milutinom Šćepanovićem, koji je tražio da "rade bez para".

"On od nas traži samo da radimo bez para, a kad bude imao para i kad budu izlazili proizvodi, on će da nam da koliko bude imao šta i kako. Od onog dogovora koji smo potpisali sa njim on kaže da nema ništa i da to možemo da pocepamo. Onda smo izašli na prugu na železničku stanicu od devet do deset u Smederevskoj Palanci i blokirali putničke vozove i posle deset sati smo se vratili u našu fabriku", objasnio je Vujčić.

On je istakao da ništa od novca nije isplaćeno u prethodnih mesec dana.

"Mesec dana nismo imali nikakva primanja, danas nam je firma uplatila po 100 dinara na žiro račune da nam ne bi blokirali račune pošto ništa nije uplaćeno mesec dana. To vam dovoljno dokazuje šta se dešava kod nas u firmi", naveo je Vujčić.

On je rekao da sutra neće izlaziti iz kruga fabrike, jer je u Smederevskoj Palanci 15. juna tradicionalni vašar poljoprivrednih mašina.

“Nećemo da smetamo našim sugrađanima, jer su oni najmanje krivi za to, a ni našim gostima sa strane. U petak ćemo sigurno da radikalizujemo još više pa ćemo da vidimo. Blokiraćemo neki putni pravac ili već nešto slično, sve ćemo da uradimo u saradnji sa našim radnicima", zaključio je Vujčić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika novac radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana