Tekst objavljen: 19.02.2014 10:30        


Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da "ima banaka koje su izrazile spremnost da smanje kamate, na primer, na dozvoljeni minus po tekućem računu. To je dobar potez, jer je ova usluga pre svega preka potreba građana, a ne hir, da se, na primer, ode na Bahame".

"Nije predviđeno da banka radi nešto u korist klijenta"

Ona dodaje i da bi bankari koji su odlučili da pojeftine ovu svoju uslugu, to mogli da učine, prema Zakonu o zaštiti korisnika finansijskih usluga, sa svakim klijentom moraju da potpišu aneks ugovora.

- Oni koji su donosili ovaj propis nisu predvideli situaciju, odnosno mogućnost da banka donese neku odluku u korist klijenta, kao što je, recimo, snižavanje kamate i da to može da se uradi po automatizmu - kaže Tabaković u razgovoru za Novosti i navodi da će NBS naći model da omogući primenu odluke banaka o snižavanju kamata, kao i da taj postupak ubrza.

Pročitajte i zašto treba biti oprezan sa dozvoljenim minusom

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dozvoljeni minus kamate na minus nedozvoljeni minus banke bankarski sektor bankarski troškovi bankarsko tržište jorgovanka tabaković guverner Narodne banke Srbije nbs Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana