Tekst objavljen: 10.08.2022 14:55        


Naftna kompanija NIS isplatiće 22. avgusta 35,46 dinara u bruto iznosu po akciji na ime dividende, najavila je kompanija putem saopštenja objavljenog na portalu Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHoV)

NIS 22. avgusta isplaćuje dividende: Po akciji 35,46 dinara


Skupština akcionara NIS je odobrila isplatu 25 odsto prošlogodišnje dobiti na ime dividende, odnosno 5,78 milijardi dinara, istakla je brokerska kuća Momentum Securities u analizi te odluke.

Iz NIS je saopšteno da će se akcionarima Gaspromnjeftu, Gaspromu i Republici Srbije isplata dividende obaviti direktnom uplatom sa računa kompanije čije je sedište u Novom Sadu, dok će ostalim akcionarima, uključujući i građane koji su ih dobili besplatnom podelom, uplata izvršiti preko CRHoV.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U „Momentumu“ su ocenili da bi sledeće godine dividenda mogla da bude „jedna od najvećih koju je kompanija isplatila“, s obzirom na izuzetne poslovne rezultate NIS, koji je u prvoj polovini ove godine ostvario neto dobit od 43,7 milijardi dinara, ili skoro duplo više u odnosu na dobit ostvarenu u celoj prošloj godini.

Akcije NIS na Beogradskoj berzi neznatno su se oporavile nakon objave polugodišnjih rezultata i trenutno osciliraju oko nivoa od 620 dinara, podsetili su iz „Momentuma“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
22 avgust Naftna industrija Srbije (NIS) dividende isplata dividendi momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana