Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 28.06.2019 11:50        


Skupština akcionara NIS-a na XI sednici donela je Odluku o raspodeli dobiti za 2018., isplati dividendi i utvrđivanju iznosa neraspoređene dobiti Društva

NIS isplaćuje akcionarima 40 dinara po akciji

Na osnovu ove Odluke NIS će akcionarima na ime dividende isplatiti 6.517.524.188 dinara, odnosno 39,97 dinara po akciji bruto.

Ovo je sedma godina zaredom u kojoj će NIS na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2018. godini iznosila je 26.067.489.000 dinara.

Pravo na dividendu za 2018. godinu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na 17. jun 2019. godine, odnosno na Dan akcionara XI redovne sednice Skupštine akcionara.

Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad. Takođe, Skupština akcionara je usvojila i Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2018. godinu, kao i Finansijske izveštaje, Konsolidovane finansijske izveštaje i izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2018. godinu.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2019. godinu izabrano je društvo "Price waterhouse Coopers d.o.o. Beograd".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad imenovani:
- Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora, prvi zamenik generalnog direktora JAD „Gasprom njeft“

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS a.d. Novi Sad,
- Sergej Papenko, rukovodilac Departmana za organizacioni razvoj i rad sa zajedničkim preduzećima JAD "Gasprom njeft",
- Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD „Gasprom njeft“,
- Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD „Gasprom njeft”,
- Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju JAD „Gasprom njeft”,
- Danica Drašković,
- Dejan Radenković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Aleksandar Čepurin i Olga Visocka. Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS a.d. Novi Sad je imenovan Zoran Grujičić, dok su za članove tog Odbora imenovani Dragan Bračika i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD "Gasprom njeft".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) Akcije NIS akcionari nis 40 dinara po akciji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana