Tekst objavljen: 25.05.2022 13:35        


Poslednjih dana u većini prodavnica je bilo bilo skoro nemoguće naći šećer u pakovanju od kilogram

Nove cene šećera stupaju na snagu od sutra


U većini gradova šećera nema u rafovima prodavnica i supermarketa. I kad se pojavi u prodajnim objektima šećer se brzo rasproda, aliod sutra će trgovci šećer u Srbiji prodavati po novoj ceni. Kilogram će koštati 89 dinara, bilo da se radi o malim ili velikim pakovanjima, saznaje Blic u Nemanjinoj 11. Prema informacijama, Vlada će iz robnih rezervi sutra odobriti i 260 tona šećera, što će stabilizovati ponudu na tržištu i zaustaviti veštački izazvane nestašice.

Ove mere nastale su nakon što je prethodnih dana u većini prodavnicašećer bilo skoro nemoguće naći u pakovanju od kilogram. Situacija nije bila mnogo bolja ni za veća pakovanja jer se šećer u tom slučaju po kilogramu prodavao od 140 pa čak do 190 dinara. Cena za pakovanje od kilogram pritom je bila ograničena od strane Vlade na nivou od 83 dinara do 90.

Zbog svih tih problema šećer je juče bila jedna od važnijih tema u Nemanjinoj 11. Zbog toga su definisane i nove mere koje će Vlada sutra i odobriti.

"Nove mere će praktično onemogućiti sadašnji scenario da šećer u džakovima košta i do 190 dinara po kilogramu, a da šećera u pakovanju od kilogram, čija je cena bila ograničena do 90 dinara, nije bilo na rafovima zbog nakupaca", kaže izvor iz Nemanjine 11.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Predsednik Srbije govorio je juče osituaciji sa šećerom u Srbiji i rekao da sa ovom namirnicom ima problema sa trgovinama.

"Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije, što bi kupovali džak od 50 kila kada je cena viša. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. Sada ćemo zaštiti cenu za kompletan šećer i intervenisati sa dodatnom količinom šećera i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža i želja da vam neko pokaže kako nečega nema, morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema", naveo je Vučić juče.

Nestašici šećera prethodnih dana “kumovali su i industrija i poslastičari, koji su umesto džakova, koje su do sada kupovali, zbog znatno viših cena, uzimali jeftinija pakovanja od kilogram.Sve to neke trgovce je nateralo da ograniče prodaju pakovanja od kilogram, a u pojedinim radnjama dovodilo je i do ozbiljnijih koškanja među građanima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nove cene šećera nestašica šećera šećer cena šećera Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana