Tekst objavljen: 10.10.2015 13:02        


Novi zakon o ulaganjima ima za cilj da izjednači domaće i strane ulagače i da uvede kao novinu kredibilno telo - Savet za ekonomski razvoj, izjavila je savetnica ministra privrede Tamara Jurinić. Jurinić je na TV Pink rekla da je cilj, takođe, da bude osnovana agencija za podršku ulaganjima - Razvojna agencije Srbije.

Novi zakon izjednačiće domaće i strane ulagače

Svima je potreban opšti pravni okvir za ulaganja u Srbiji, a cilj je slanje poruke da je Srbija spremna da primi ulagače i da im pruži zaštitu u svemu što žele, istakla je Jurinić.

Savetnica ministra privrede je izrazila uverenje da će sveobuhvatni ambijent u Srbiji, naročito u oblasti privrede, usvajanjem ovog zakona biti uređen i predvidiv.

Jurinić je dodala da je namera da odredbe u novom zakonu budu apsolutno rasterećene koruptivnih rizika.
Viši pravni savetnik u Agenciji za borbu protiv korupcije Jovan Nicić je u istoj emisiji rekao da će ta agencija narednih dana dostaviti i vladi i ministarstvu i resornom skupštinskom odbor primedbe, jer postoji prostor za poboljšanja i otklanjanja nedostataka.

"Naš utisak je bio da bi odredbama zakona trebalo detaljnije urediti neke od nadležnosti poslova koje su predviđene da će Savet za ekonomski razvoj i pomenuta razvojna agencija raditi", dodao je Nicić. Problem je što nisu razrađene nadležnosti te agencije i što još nisu predviđeni uslovi i kriterijumi za imenovanje članova Upravnog odbora, naveo je Nicić i dodao da bi detaljnije trebalo da budu uređeni uslovi i kriterijumi za imenovanje tih članova i izbor direktora te agencije.

Srbija, kako je rečeno, prvi put dobija zakon o ulaganjima, koji je u skupštinskoj proceduri, čiji je cilj povećanje investicija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
domaći ulagači strani ulagači ulagači investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana