Tekst objavljen: 06.04.2016 12:47        


Angažman Međunarodnog monetarnog fonda po pitanju Grčke više nije neophodan pošto je Evropska unija u stanju da samostalno reši situaciju, izjavio je danas zvaničnik Evropske centralne banke (ECB) i guverner centralne banke Austrije, Evald Novotni. 

Novotni: MMF više nije potreban EU po pitanju Grčke

"Ekonomski gledano, MMF više nije neophodan za stabilizaciju Grčke. To je problem koji EU može samostalno da reši", kazao je Novotni u intervjuu za austrijski dnevni list Prese.

Njegovi komentari dolaze samo nekoliko dana pošto je portal Vikiliks objavio transkripte telefonskog razgovora između nekoliko zvaničnika MMF-a, koji su izrazili nezadovoljstvo zbog sporog napretka Atine u sprovođenju reformi. Zvaničnici MMF-a su, takođe, rekli da je Grčkoj potreban neki "krizni događaj" kako bi se naterala na preduzimanje akcije.

MMF tek treba da zvanično pristupi najnovijem, trećem paketu pomoći Atini, dogovorenom u julu prošle godine, a u više navrata je svoje učešće uslovljavao time da Grčka ne odustane od obećanih reformi.

Grčka je u ponedeljak obnovila pregovore sa kreditorima o reformama, a grčki premijer Aleksis Cipras je izrazio nadu da će revizija aktuelnog programa pomoći biti zaključena do 22. aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka međunarodni monetarni fond ecb MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana