Tekst objavljen: 06.06.2017 14:34        


Danas su Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija, UniCredit Banka i Smart kolektiv predstavili treće izdanje konkursa “Ideja za bolje sutra” u okviru kojeg će biti dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 40.000 evra.

Obezbeđeno 40.000 evra za razvoj preduzetništva

Ovom prilikom, organizatori su pozvali socijalna preduzeća da prijave svoje ideje za proizvode i usluge koje na najbolji način mogu da predstavljaju Srbiju u inostranstvu i na taj način ostvare svoju viziju. Na konkursu mogu da učestvuju pravna lica koja deluju po principima socijalnog preduzetništva, kao što su male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, poljoprivredna gazdinstva, kao i preduzeća koja proizvode dobra ili pružaju usluge na tržištu. Pored toga, važno je da svi oni koji se prijave na konkurs pokažu da se u osnovi njihove delatnosti nalazi snažna motivacija da doprinesu pozitivnim promenama u društvu. Rok za prijavu najboljih ideja je 7. jul 2017. godine.

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, koja traje od 6. juna do 7. jula, navedene kategorije će moći da prijave ideje za koje smatraju da mogu da doprinesu poboljšanju imidža naše zemlje u inostranstvu i unapređenju njenog izvoznog potencijala. Komisija će tokom druge faze izabrati kandidate koji su predložili najbolje ideje, sa kojima će stručnjaci raditi na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, tokom treće faze, stručna komisija će na osnovu ustanovljene socijalne komponente, inovativnosti predloženih ideja, preduzetničkog duha i održivosti projekta, izabrati od 5 do 7 najboljih ideja.

Mauricio Karara, predsednik UniCredit fondacije iz Milana je izjavio: „Najveći izazov trećeg izdanja konkursa Ideja za bolje sutra predstavljaće kombinovanje društvenog uticaja sa održivim tržišnim modelima. Naš cilj je da se ojača efikasan i održiv ekosistem, u kojem socijalni preduzetnici umeju da koriste alate i osnovne poslovne sheme i na taj način, pored komercijalnog uspeha, imaju mogućnost da kreiraju blagostanje i socijalnu koheziju“.

Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac je izjavila: „Drago nam je da sa našim partnerima iz UniCredit Banke i UniCredit fondacije učestvujemo u realizaciji trećeg izdanja ovog konkursa. Do sada smo doprineli da 16 pojedinaca i socijalnih preduzeća ožive svoje ideje i da krenu putem poslovnog uspeha. Izuzetno sam srećna što ćemo i ove godine omogućiti da dobre i održive preduzetničke ideje, koje pritom imaju i socijalnu komponentu, budu realizovane”.

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija je izjavila: „Danas krećemo na još jedno putovanje u okviru kojeg treba da izaberemo i osvetlimo dobre ideje. Kroz prva dva izdanja ovog konkursa uložili smo preko 100.000 evra u razvoj socijalnog preduzetništva, dok će njegovo treće izdanje obezbediti bespovratna sredstva u iznosu od 40.000 evra. I ove godine ćemo uključiti naše zaposlene u njegovo sprovođenje, ne samo kroz glasanje za najbolje predloge, već i tako što će kroz bogat edukativni program sa finalistima podeliti svoja znanja i iskustva iz finansijskog sektora“.

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva je izjavio: “Socijalno preduzetništvo je jedinstven model koji istovremeno doprinosi ekonomskom rastu, zapošljavanju, ali i inkluziji i smanjenju siromaštva. Stoga je važno je da razvijamo strateška partnerstva između različitih sektora i da podržimo socijalne preduzetnike i inovatore da njihov doprinos pozitivnim promenama u našem društvu bude održiviji. U tome upravo leži i vrednost ovog projekta i partnerstva, jer uživa podršku jedne od vodećih banaka na našem tržištu što dodatno garantuje njegov uspeh”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Fondacija Ana i Vlade Divac preduzetništvo UniCredit Banka bespovratna sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana