Tekst objavljen: 25.02.2021 11:55        


Od 1. jula konačno bi trebalo da bude ukinut roming na zapadnom Balkanu. Na sastanku Radne grupe zapadnog Balkana za politiku rominga koji je održan pre dva dana, generalna sekretarka Veća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu je istakla da će kada se pandemija okonča, građani uživati sve pogodnosti regiona bez rominga

Od 1. jula i definitivno ukidanje rominga na zapadnom Balkanu

Da bi od ovog leta trebalo da razgovaramo mobilnim telefonom po istoj ceni kao kod kuće, u svim zemljama zapadnog Balkana - Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, potvrdili su nam juče u našem Ministarstvu telekomunikacija. Kako nam je rečeno, u pitanju je očekivani sled nakon potpisivanja Sporazuma o snižavanju cena rominga na zapadnom Balkanu u aprilu 2019. godine.

- "Režim "rominga kao kod kuće" na zapadnom Balkanu od 1. jula 2021. znači korak bliže snižavanju cena rominga sa Evropskom unijom - rekla je Bregu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na sastanku je navedeno da su troškovi rominga između zapadnog Balkana i Evropske unije ogromni i nisu zasnovani na tržišnim uslovima. Zbog izuzetno velikih troškova roaminga, građani regiona istu uslugu plaćaju četiri puta više nego građani Evropske unije.

Zapadni Balkan bez rominga i snižavanje cena rominga sa Evropskom unijom deo je programa zajedničkog regionalnog tržišta, na šta su se lideri zapadnog Balkana obavezali na samitu u Sofiji u novembru 2020. godine.

1 komentar

  1. User image
    čitalac 26.02.2021 1:06

    Albanija, Kosovo?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roming ukidanje rominga zapadni balkan bivša jugoslavija albanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana