Zvanični kurs Evra za dan 26.02.21. :: 117.5751 rsd
Tekst objavljen: 05.10.2020 15:55        


Za vozače iz Srbije od ponedeljka 19. oktobra prestaje da važi obaveza posedovanja zelenog kartona prilikom ulaska motornim vozilom u Bosnu i Hercegovinu, saopštilo je danas Udruženje osiguravača Srbije

Od 19. oktobra u BiH bez zelenog kartona

Isti princip, navodi Udruženje, važiće i za vozila sa tablicama Bosne i Hercegovine koja ulaze u Srbiju, prenosi Tanjug.

Za prelazak granice, u oba smera, biće dovoljna tablica s registarskim oznakama države u kojoj je automobil registrovan, napominje Udruženje.

U Udruženju objašnjavaju da to znači da je BiH primljena u Multilateralni sporazum, a da je objavom u Službenom glasniku Evropske unije, Savet Evrope definisao 19. oktobar kao datum početka primene novog sistema prelaska granice motornim vozilom bez potrebe posedovanja zelenog kartona, jer je registarska oznaka dovoljan dokaz da vozilo poseduje osiguravajuće pokriće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ističu da je radom tog Udruženja, Srbija postala član Multilateralnog sporazuma od 2012. godine.

Time je, navode, vlasnicima ili korisnicima motornih vozila srpskih registracionih oznaka omogućeno da bez ikakve dodatne dokumentacije, troškova ili kontrola, svojim vozilima putuju u najveći deo Sistema zelene karte, koji sada broji tridest četiri zemlje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
19. oktobar bez zelenog kartona u bosnu zeleni karton bosna i hercegovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana