Tekst objavljen: 05.10.2019 17:00        


Javno preduzeće "Putevi Srbije" će od sredine oktobra postaviti video-nadzor na Koridoru 10. Kažnjavanje svih koji budu vozili brže od 130 na sat

Od Beograda do Niša vozače snima 56 kamera na 14 lokacija

Sistem kamera koje će meriti prosečnu brzinu na auto-putu Beograd - Niš proradiće 15. oktobra. Kao što su "Novosti" već najavljivale, biće postavljeno 56 kamera na 14 lokacija u oba smera. Na nekim mestima će video-nadzor biti instaliran "gusto", na svakih šest kilometara, dok će na pojedinim deonicama udaljenost između kamera iznositi do 32 kilometra.

Za postavljanje ovog sistema zaduženo je Javno preduzeće "Putevi Srbije", ali se ono neće obračunavati s nesavesnim vozačima. S obzirom na to da je u pitanju pilot-projekat, baviće se istraživanjem njihovih navika. Ovaj sistem će u prva tri meseca biti korišćen za "uigravanje" i proveru rada kamera, da bi zatim, sredinom januara naredne godine, počela i njegova primena - kažnjavanje vozača koji budu vozili brže od propisanih 130 kilometara na čas.

- Na svakom od 14 portala, gde će biti instalirano 56 kamera, imaćemo nosače za po dve kamere koje će snimati saobraćaj u sve tri trake - objašnjava Darko Savić, rukovodilac Sektora za naplatu putarine u JP "Putevi Srbije".

U smeru Beograd - Niš prvi portal biće ispred naplatne stanice "Beograd", kod Vrčina, a zatim na 110. kilometru ispred naplatne rampe "Mali Požarevac". Sledeći će biti na sedam kilometara odatle, kod Umčara.

Posao koji predstoji u naredna tri meseca je obiman. Ponovo će se premeriti "u milimetar" sve deonice, uradiće se takozvana sertifikacija vremena i trase kako bi svi podaci bili apsolutno tačni da bi se izbegle bilo kakve, evetualne, sudske zavrzlame i presude.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zanimljivo je da obe kamere mogu da registruju brzinu svih automobila, ali samo do 250 kilometara na čas. Ukoliko neko bude brže vozio, neće imati nikakvu šansu da izbegne kaznu, jer će duž auto-puta, dežurati automobili "presretači" MUP Srbije.

"PAŽNjA" NA 14 POZICIJA

Na trasi od Beograda do Smedereva kamere će biti postavljene na pet pozicija. Vozače će snimati i u Velikoj Plani, Markovcu i Batočini. Kamere će biti postavljene i na auto-putu kod Jagodine, Paraćina, Pojata i Aleksinačkih rudnika. Poslednje dve kamere biće instalira ne kod Aleksinca i Niša.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
javno preduzeće automobili Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana