Tekst objavljen: 18.11.2022 15:15        


Ako do poskupljenja dođe, prosečnom domaćinstvu koje troši oko 350 kilovata mesečno februarski račun bio bi veći za 370 dinara

Od januara je moguće poskupljenje struje


Električna energija za građane i privredu mogla bi biti skuplja za 10 odsto već od januara 2023, te bi to uvećanje stiglo na naplatu s februarskim računima.

Ukoliko dođe do poskupljenja kilovata, privrednici bi, umesto sadašnjih 95, struju morali da plaćaju 105 evra po megavat-satu, dok bi prosečno domaćinstvo koje troši oko 350 kilovata mesečno u februaru račun za električnu energiju platilo 370 dinara više, objavile su Novosti.

Podsetimo, resorna ministarka Dubravka Đedović izjavila je nedavno da će povećanje cena struje i gasa biti minimalno za građane i privredu, kao i da neće biti do kraja godine.

- Moramo da obezbedimo našim preduzećima da mogu da pokriju troškove proizvodnje i da ulažu u nove kapacitete. Razmatrano je da povećanje cene i struje i gasa bude u minimalnom iznosu, onoliko koliko je zaista neophodno - rekla je ministarka i dodala da će te cene ostati i dalje među najnižima u Evropi.

- Država je tu u velikoj meri subvencionisala i građane i privredu, i to će nastaviti da radi, pre svega za najugroženije građane. Gledaćemo da budu minimalna neophodna povećanja i za građane i za privredu. Još uvek se radi na tim usaglašavanjima, ali mislim da neće biti ove godine - rekla je Đedovićeva za medije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Takođe, Međunarodni monetarni fond (MMF) nedavno je preporučio državnom vrhu Srbije da bi cena struje za domaćinstva trebalo da se koriguje naviše bar za 10 odsto, i to još tokom ove grejne sezone, koja traje do 15. aprila, kako budžetski rashodi za energente ne bi ugrozili javne finansije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
struja moguće poskupljenje struje poskupljenje struje račun za struju dubravka đedović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana