Tekst objavljen: 21.08.2017 11:07        


Investitori nisu sigurni hoće li predsednik SAD-a Donald Trump ispuniti obećanja u vezi uticaja američkoj ekonomiji koja su mesecima podržavala tržišta, s obzirom na niz političkih problema.

Oprezna trgovina na azijskim tržištima

MSCI Asia Pacific Index bio je na blagom pozitivnom teritoriju i to prvenstveno zbog dobitaka u Kini. No, većina tržišta poput Australije, Južne Koreje i Tajvana zaključila je u minusu.

Nikkei 225 spustio se 0,4 posto i pao na najnižu razinu u tri i pol mjeseca i to unatoč tome što je Reutersovo istraživanje pokazalo rast poverenja u japanskom tvorničkom sektoru koje je najviše u posljednjem desetljeću.

Investitori su i dalje oprezni zbog korejske krize. Danas je na rasporedu dugo očekivana zajednička vojna vježba južnokorejske i američke vojske. Mnogi očekuju da će Severna Koreja tokom dana reagovati na tu činjenicu i danas čeka novo zaoštravanje.

Korejska kriza dosad je najviše pogodila tehnološki sektor koji je izgubio ritam posljednjih dana. Dotad je bio jedan od najvećih ovogodišnjih dobitnika.

Na valutnim tržištima, dolar je pod pritiskom zbog političke nesigurnosti u Washingtonu. U odnosu na jen pao je na 109,22. Investitori čekaju obraćanje Marija Draghija kasnije ovoga dana. Izvori Reutersa tvrde da neće pružiti nove informacije u vezi eventualnih svežih političkih poruka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije berza valutno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana