Zvanični kurs Evra za dan 14.04.21. :: 117.5779 rsd
Tekst objavljen: 15.03.2019 10:05        


Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, započeo je prvu fazu Programa podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019.godinu. Javni poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća otvoren je do 20. marta.

Otvoren javni poziv za obuku digitalnih konsultanata

Otvaranjem javnog poziva za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća, Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije započeo je prvu fazu Programa podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019. godinu.

Cilj Programa je da se stvori sveobuhvatna podrška koja je malim i srednjim preduzećima potrebna u tom procesu. Program zato obuhvata tri ključne faze: obuku i sertifikaciju konsultanata, izradu ekspertske analize i strategije digitalizacije, kao i implementaciju rešenja predviđenih strategijom.

- Primena digitalizacije jedan je od primarnih uslova konkurentnosti i uspeha na inostranom, ali i na domaćem tržištu. Česta prepreka malim i srednjim preduzećima u tom procesu jeste nedostatak eksperata i finansijskih sredstava. Kandidati koji sa uspehom prođu proces obuke u okviru prve faze Programa, osim visokokvalitetne edukacije dobijaju mogućnost da uz adekvatnu naknadu učestvuju u drugoj fazi projekta - izjavio je povodom aktuelnog javnog poziva za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Selekcija kandidata za obuku biće obavljena do 29. marta, a obuka se organizuje tokom aprila i maja. Program obuke pripremljene u saradnji sa Privrednom komorom Austrije, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, prvi put je organizovan prošle godine. Program su uspešno prošla 22 kandidata, koji su sertifikovani od WIFI (Accredited certification body of the WKO), ovlašćenog da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.

- Najvažniji benefit ove obuke jeste to što sertifikat ima internacionalno priznanje i podiže vašu konkurentnost kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu - kaže Vladan Dabović, koji je prošle godine završio ovu obuku i dodaje: "Program vode izuzetno stručni ljudi sa velikim iskustvom iz Austrije, zemlje koja je po veličini slična Srbiji, ali privredno mnogo naprednija.

Zahvaljujući prilici da postavimo konkretna pitanja i dobijemo savete za rešenja prilagođena lokalnoj praksi, znanje stečenotokom obuke mogao sam odmah nakon toga da primenim radeći ekspertsku analizu i strategiju digitalne transformacije za dve firme iz Srbije koje se bave potpuno različitim delatnostima – inženjeringom i poljoprivrednom proizvodnjom i preradom. Sada upravo radim na digitalnoj strategiji za jednu internacionalnu IT kompaniju.

"Obuka druge generacije konsultanata sastoji se iz opšteg dela obuke za ekspertsku analizu (opšti modul) koji prolaze svi kandidati. Nakon toga, polaznici se opredeljuju za jedan od tri specifična programa digitalne transformacije: u modelima i procesima poslovanja, e-trgovini, e-marketingu i društvenim mrežama i IT sigurnosti i zaštiti podataka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Treninzi za opšti modul biće održani 13. i 14. aprila, za specifične programe 11. i 12. maja, dok će sertifikacija biti organizovana 27. i 28 maja.Program obuke digitalnih konsultanata deo je šireg Programa Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije. U drugoj fazi projekta do izražaja dolaze benefiti za mala i srednja preduzeća koja kroz zajednički rad sa serifikovanim konsultantom dobijaju ekspertsku analizu i strategiju digitalizacije u izabranoj oblasti svog poslovanja, čiju izradu 100 odsto, odnosno 50 odsto finansira organizator Programa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
PKS obuka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana