Indikativni kurs Evra na dan 02.08.21. :: 117.5600 rsd
Tekst objavljen: 13.08.2020 12:00        


V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra

"Ove godine neće biti poskuplenja putarine"

"Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti", kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u napalti putarine bio 3,6 milijardi dinara.

Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.

Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja "Puteva Srbije" bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 milona evra.

"Sada očekujemo da će u ova dve udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra", kazao je Drobnjak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.

"Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje", kazao je Drobnjak.

On je najavio i da će rehabilitacija deonice puta od Ovčar Banje do Užica, u dužini od 37 kilometara, biti završena do 1. septembra, dok će deonica od Užica do Zlatibora biti gotova 1. oktobra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cena putarine putarina poskupljenje putarine zoran drobnjak putevi srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana