Tekst objavljen: 19.01.2022 16:45        


Do pre samo 50 godina bilo je gotovo nezamislivo da se na najvišim pozicijama u kompanijama nalaze poslovni ljudi u dubokoj starosti

Ovi biznismeni rade punom parom, iako su premašili sedamdesetu Voren Bafet iz (nešto) mlađih danaDanas je to realno stanje na koje se više ni ne obraća posebna pažnja.

Ovakva praksa u Srbiji nije naročito prisutna. Jedan od onih koji je davno 70+, a i dalje je vrlo aktivan je osnivač Delta Holdinga Miroslav Mišković. U svetu je to ipak postalo normalno.

Vremešna poslovna gospoda, vrlo aktivna na svojim predsedničkim pozicijama, rade rame uz rame sa kolegama mlađim 40 i više godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Biznismeni koji su prevalili 70 godina, ali su i dalje poslovno aktivni:

1. Voren Bafet - ove godine puni 92 godine. I dalje je na čelu Berkshire Hathaway i, naravno, i dalje je najveći i najuspešniji investitor poznat svetu. Ceo život je u biznisu, od rane mladosti.

2. Brajan Čarls Duperol - ima 75 godina i celu karijeru je posvetio svetu osiguranja. Trenutno je na funkciji izvršnog direktora AIG, a nekadašnji je predsednik ove kompanije. Inače je matematičar po obrazovanju i AIG je napustio 1994. da bi se zaposlio u konkurentskoj kući ACE Limited.  Pre 15 godina Duperol se zvanično penzionisao, ali ipak se vratio u biznis pre četiri godine i to u AIG, kompaniju u kojoj je počeo karijeru.

3. Lesli Veksner je 85-godišnjak, osnivač imperije L Brands (Victoria’s Secret, Bath & Body Works) koja je prošle godine prijavila prihod od 13 milijardi dolara.

4. Rupert Murdok, rođeni Australijanac, ove godine puni 91 godinu i veliki je zaljubljenik u medije. Zovu ga ’medijski tajkun’. I dalje radi na poziciji predsednika FOX korporacije.

5. Nobucugu Šimicu je Japanac, osnivač Life Corp.i već 60 godina je na vodećoj poziciji. U aprilu puni neverovatnih 96godina, a mediji pišu da se pre šest meseci povukao sa čelne pozicije Life Corp.

6. Frederik Smit je svetu poznat kao osnivač i predsednik kompanije FedEx. Federal Express je osnovao 1971. sa četiri miliona koje je porodično nasledio. Za kratko vreme firma je proširila poslovanje i danas se bogatstvo Smita procenjuje na preko 14 milijardi. U avgustu puni 78 godina.

7. Martin Sorel ima 77 godina i osnivač jeWPP plc, jedne od najvećih svetskih advertajzing i PR agencija. U britanskom poslovnom svetu poznat je i kao najplaćeniji direktor.

8. Li Ka Šing je poznat hongkonški magnat koji se celu karijeru bavio i transportom i nekretninama i finansijskim uslugama i energijom. Vlasnik je ugledne kompanije Cheung Kong Holdings. Prema Forbes-u Li Ka Šing je najbogatiji čovek Hongkonga (35 milijardi), ali je verovatno najbogatiji i po poslovnom iskustvu jer ove godine puni 94 leta.

9. Majkl Blumberg je takođe aktivan biznismen na listi najvećih i to sa svojih 80 godina. Deveti je najbogatiji Amerikanac. Osnivač je kompanije Bloomberg LP koja je veoma uspešna u tehnološkom svetu. Paralelno kompanija je razvijala i sporedne aktivnosti i proizvode (Bloomberg News, Bloomberg Message…). Blumberg je poznat i kao jedan od gradonačelnika Njujorka.

10. Alan Miler je osnivač Universal Health Service i danas je sa 85godina na čelu ove kompanije i njen je izvršni direktor. Prošle godine prihodovali su 11,5 milijardi dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
voren bafet milioneri preduzetnici stariji građani stariji preduzetnici Miroslav Mišković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana