Tekst objavljen: 24.08.2019 13:00        


Ako je potrebno izdvojiti jedna Mercedesov loš automobil, onda je to A Klasa

Ovo je najgori automobil koji je Mercedes ikada napravio

Mercedes je svetski poznat po svojim sportskim i luksuznim automobilima, ali i po izvrsnoj izradi. Kompanijini automobiili su među najboljim na svetu.Ali čini se kao da kompanijini predsdtavnici nisu baš znali šta rade kada su predstavili prvu generaciju A Klase.A Klasa je prvi put predstavljena 1997. godine u Ženevi. Ovo je bio Mercedesov prvi upliv u vode kompaktnih automobila.Trebalo je da bude praktičan kao porodični auto i manji od prosečno malog automobila tog vremena.

Mercedes je imao velike nade za ovaj model, ali stvari nisu baš išle onako kako je planirao.Mnogi mediji videli su ga kao ružnog i bez bilo kakvih linija koje bi ga definisale. A Klasa je svojim izlaskom bukvalno dala prednost konkurenciji. Ford je imao Focus i Fiestu. Volkswagen je imao Golf i Polo modele. Škoda je imala Fabiu...

Dodatna loša reputacija došla je i nakon prevrtanja kada je šveski novinar Tenikens Vard izvodio tradicionalni Elk test. Mercedes je morao da potroši dodatnih 300 miliona evra kako bi opozvao 2.600 prodatih modela, zaustavi prodaju na šest meseci i popravi problem dodavanjem elektronske stabilnosti. A Klasa je prošla kroz redizajn 2001. godine uz minimalne promene.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za mnoge je Mercedes bio sinonim klase, luskuza i sofisticiranosti, a to je sve ono što A Klasa nije bila.Dizajn nije bio upečatljiv, nije imao dušu.Ali najbolje je došlo tek 2013. godine kada je Mercedes predstavio u potpunosti drugčiju A Klasu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vozilo automobil Mercedes

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana