Tekst objavljen: 05.11.2018 9:22        


Domaće tržište akcija zabeležilo je protekle sedmice silazni trend nakon četiri vezane nedelje rasta, u velikoj meri usled korekcije u ceni akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet na tržištu iznosio je 938,8 miliona dinara (7,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,9 odsto na 742,7 poena.

Pad Belexa nakon četiri nedelje rasta

Naftna industrija Srbije (NIIS) bila je najprometnija akcija sa prometom od 77,1 milion RSD, ostvarenim mahom u jednoj transakciji na nivou od 686 dinara. Ova akcija je početkom sedmice stizala i do nivoa od 700 dinara, koji je poslednji put viđen krajem jula tekuće godine.

Nakon velikog prometa u prethodnoj sedmici u kojoj je nastavljena konsolidacija vlasništva, Alfa plam (ALFA) je zabeležio promet od 11,3 miliona dinara uz blagi rast cene na 34.050 dinara.

Kupac preko 2,5 odsto akcija Alfe u transakciji realizovanoj 25. oktobra bio je Pionir, još jedna članica Alco grupe, pokazuju podaci Centralnog registra hartija od vrednosti.

Među prometnijim akcijama protekle nedelje sa realizacijom od svega 1,8 miliona dinara bio je i Metalac (MTLC) koji je nastavio minimalne oscilacije oko nivoa od 2.050 dinara nakon nedavne intervencije kompanije na tržištu koja je sticala akcije za vlastiti portfelj na nivou od 2.030 dinara.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) pale su na 2.080 dinara uz neveliki promet. Ova najveća banka pod državnom kontrolom je nakon odličnog trećeg kvartala objavila profit pre oporezivanja za prvih devet meseci od od 6,5 milijardi dinara što je povećanje od 14,3 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je zabeležio skromno trgovanje uz blagi rast vrednosti na 1.689 dinara. 

Kompanija je izvestila da je tokom oktobra uslužila 3,2 odsto više putnika u odnosu na isti mesec 2017. godine, dok je u period januar-oktobar tekuće godine kroz Aerodrom prošlo 5,7 odsto više putnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Akcije NIS akcije Aerodrom akcije na berzi Beogradska berza sekcija berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana