Tekst objavljen: 12.06.2013 15:21        


Koji će to biti novi poslovi koji će nam osigurati budućnost, već se može predvideti što znači da ljudi već stiču kvalifikacije i iskustvo koje će biti potrebno u budućnosti.

Pet neverovatnih poslova u budućnosti

Prosečna profesionalna karijera, čini najmanje tri promenjena radna mesta u životu. Dani kada smo imali jedan posao za celi život su nestali.To nije posledica radne etike zaposlenog nego tehnološkog napretka. Finansijski sektor je trenutno najtraženiji širom sveta, ali koja će područja biti najproduktivnija za 20 ili 30 godina?

1. Upravnik zatvora za stare

Zbog velikih dostignuća u medicini i nauci stanovništvo doživljava i duboku starost. S te tačke gledišta možemo predvideti da će se novi poslovi razvijati u pravcu industrije koja se brine o starijoj populacije.

Nova istraživanja potvrđuju da je u novije vreme više penzionera u zatvorima nego ikada pre. Kako broj uhapšenih starijih osoba raste, pojavljuje se potreba za specijaliziranim zatvorom za starije osobe, s posebnim osobljem koje je obučeno za rad s njima.

2. Svemirski farmer

Farme izgrađene na krovovima zgrada kao i na drugim neobičnim mestima su normalna pojava. Kako smo ušli u Novo doba, možda ćemo čak naići na planete čije je zemljiše puno minerala i koje će zadovoljiti naše potrebe. Svemirski farmer će možda biti zanimanje koje će odgovoriti na naše zahteve i možda doprineti kraju gladi u svetu.

3. Fotokopirnica organa

Kako je nedavno tehnologija proizvela 3D fotokopirni aparat, koji proizvodi repliku u punom obliku. Na primer, ako kopirate pištolj, njegova fotokopija će imati i sve unutrašnje delove koji omogućavaju da fotokopija prvobitnog pištolja funkcioniše. Naučnici sada gledaju kako da  iskoriste ovu tehnologiju za kopiranje organa.

4. Zaštita životnte sredine

Naučnici trenutno rade na stvaranju energije ispod mora, iz vetra. Radi se na automobilima na električni pogon koji će moći da razvijaju velike brzine kao i na avionima koji se napajaju solarnom energijom. Naučnici iz različitih stručnih područja se zajedno nalaze, sarađuju i stvaraju nove ideje za stari problem.

5.Svemirski poslovi

Napredak u tehnologiji, informatici, zdravlju, psihologiji povećava potražnju za ovim sektorom. Predviđen rast u svemirskoj industriji je masovan, od naučnika koji gledaju kako iskoristiti izvore energije iz svemira, do posmatrača koji su spremni da predvide da li postoji opasnost za planetu, pa čak i planiranje odmora u svemiru nije tako daleko. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bizarni poslovi novi poslovi poslovi u budućnosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana