Tekst objavljen: 20.09.2016 13:55        


Big Deal projekat čiji je idejni tvorac i koordinator advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić) i ove godine nastavlja da okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona, sa ciljem da studenti prava na praktičan način, uz vrsne advokate iz Srbije i zemalja u okruženju, ovladaju znanjima i veštinama kompanijskog prava. 

Peti po redu Big Deal ponovo okuplja najbolje studente

Srbiju će predstavljati timovi iz Beograda i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Big Deal projekat je sa prošlogodišnjim podizanjem na regionalni nivo studentima pravnih fakulteta u Srbiji i bliskom okruženju postao dodatno zanimljiv prvenstveno zbog razmene iskustava i znanja, ali i zbog jednog lepog druženja tokom svih meseci trajanja projekta. Osnovni postulati na kojima je projekat zamišljen ostali su nepromenjeni, što znači da će svi studenti koji i ove godine učestvuju u Big Deal projektu imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koje je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblasti.” izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

Cilj Big Deal projekta je bio i ostao prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije. Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati iz Srbije i regiona prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Posebnost Big Deal projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku. Timovi fakulteta učesnika iz Srbije započeli su proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine.

Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM (Janković, Popović i Mitić), sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Big Deal Big Deal projekat advokatska kancelarija advokatska kancelarija Janković Pravni fakultet studenti fakultet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana