Tekst objavljen: 07.05.2018 14:04        


Međunarodna grupacija Cumtobel zaposlila je do početka maja ove godine 143 radnika u Nišu, a u narednih tri do pet godina namerava da zaposli ukupno 1.100 ljudi.

Plan za ulaganje u Srbiji, zaposliće 1.100

"Cumtobel Grupa je razvila dugoročni plan za svoje ulaganje u Srbiju, koje uključuje postepeno povećanje lokalne radne snage prema razvojnim poslovnim planovima u sledećih tri do pet godina", navodi se u saopštenju.Počev od maja 2018. godine, lokalni tim kompanije broji 143 zaposlenih koji rade u različitim oblastima poslovanja, precizira se u saopštenju, i dodaje da će se ovaj broj stalno povećavati u narednim mesecima, tako da će već u septembru 2018., sa okončanjem građevinskih radova, grupacija imati više od 350 stalno zaposlenih.

U celom procesu zapošljavanja, oko 25 posto lokalne radne snage radiće na indirektnim korporativnim funkcijama, uključujući pozicije u nadzoru i računovodstvu, kontroli kvaliteta i logistici, nabavkama i IT podršci.

Pored navedenih radnih mesta, prioritet u zapošljavanju usmeriće se na direktne radne pozicije u proizvodnji, industrijskom inženjerstvu kao i za potrebe skladištenja i održavanja.

Nova lokacija u Nišu, koja će biti završena na kraju leta, predstavlja značajan dodatak globalnoj poslovnoj i proizvodnoj mreži Cumtobel grupe, koja je svetski poznati proizvođač u oblasti osvetljenja i inovativnih rešenja za rasvetu, komponenti i pratećih usluga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao zaposleni Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana