Tekst objavljen: 09.06.2017 13:06        


Rok za odlučivanje ko će od potencijalnih invesitora zainteresovanih za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu biti kvalifikovan za slanje obavezujućih ponuda produžen je do 21. juna, objavljeno je danas.

Ponovo produžen rok za koncesiju za beogradski aerodrom

Kako se navodi u oglasu, odlukom Vlade Srbije rokovi se produžavaju na zahtev kvalifikovanih učesnika u tom postupku, a prvobitni rok bio je 10. jun.Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje nepromenjen i iznosi 75 dana od dana objavljivanja liste ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka davanja koncesije za beogradski aerodrom. U prvoj fazi postupka u kojoj su dostavljanje neobavezujuće ponude, tri puta su produžavani rokovi.

- Rok je produžen zbog njegovog strateškog položaja i velikog interesovanja kompanija - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.Ona je rekla da je dodatni rok za koncesiju beogradskog aerodroma dat "u želji da se sve dobro pregleda".

- Ako biramo strateškog partnera za aerodrom, bolje je sve dobro sagledati i izabrati najboljeg - kazala je ona.Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina. Za koncesiju se prijavilo 27 kompanija, a dve se nisu kvalifikvale za dalje učešće u tom postupku.

U julu otvaramo 24,5 km autoputa na Koridoru 10Mihajlović je najavila da će sredinom jula biti otvoreno 24,5 kilometara autoputa na Koridoru 10, na istočnom kraku.Mihajlović je rekla novinarima da će biti otvorene deonice Crvena Reka - Čiflik i Čiflik - Staničenje i to najverovatnije u periodu između 15. i 17. jula.

Ona je ponovila da će najveći deo Koridora 10 biti gotov do kraja 2017, a manji deo kroz Grdeličku klisuru početkom naredne godine.

- Koridor 10 je gotovo završen. Teške deonice završavamo i 24,5 km otvaramo srednom jula - naglasila je Mihajlović.

Ona je istakla da niko nije davao nerealna obećanja niti obmanjivao bivšeg premijera Aleksandra Vučića po pitanju rokova već da su u pitanju teške i problematične deonice i da neke stvari nisu mogle da se predvide, kao u Grdeličkoj klisuri.

Mihajlović je rekla da koliko se god turdili da završite u dan postoje stvari na koje ne možete da utičete i navela kao primer nedavno padanje potpornog zida na kosini kod tunela Predajene usled prirodnog kretanja tla.

- Ova vlada je za dve godine završila gotovo 200 km autoputa - naglasila je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom prodaja aerodroma koncesija aerodroma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana