Tekst objavljen: 04.06.2015 16:18        


Pošta Srbije će u narednom periodu proširiti svoje poslove i upošljavati nove radnike, izjavio je danas direktor Milan Krkobabić navodeći da to javno preduzeće već sada obavlja četiri puta više finansijskih transakcija nego sve poslovne banke u zemlji. 

Pošta će širiti posao i primati nove radnike

"Ne primamo nove ljude da bi ih tek tako zaposlili. Mi nemamo nešto više već nešto manje ljudi, sada smo pali ispod 15.000 radnika. U Pošti se nije povećao broj radnika, jer pokušavamo da budemo maksimalno efikasni, ali tamo gde treba da primimo nove ljude - primićemo i uopšte se toga ne bojim", rekao je Krkobabić novinarima nakon otvaranja nove pošte u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

Krkobabić je kazao da Pošta gde god se formiraju nova naselja kupuje poslovni prostor i otvara nove pošte.
"U Srbiji nema viška radnika već manjka posla, jer i ovo što radi to je šaka jada, pa jer i to malo da otpusimo, daj da im nađemo posao. Mi se ovde trudimo da im nađemo posao, uskoro ćemo raditi i menjačke poslove u Pošti, poslove posredovanja u osiguranju i još neke poslove", kazao je Krkobabić.

On je naveo da u Srbiji ima 1.600 pošta, 4.500 šaltera, ali da opet ima redova, jer su pošte najjeftinije i dodao da Pošta mesečno ima 20 miliona klijenata.

"Isplati se građanima da čekaju, jer će platiti tri puta manje. Zaista smo efikasni i jeftini. Borimo se za nove poslove i da zaradimo. Poslovne banke, izgleda da je takva situacija, konstatuju da im Srbija nije više tako interesantna. Ne mogu da zarade toliko koliko su zarađivale, pa polako odlaze", istakao je Krkobabić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
otvaranje novih poslovnica Banka Poštanke Štedionice poslovnice zapošljavanje naknade, provizije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana