Tekst objavljen: 08.06.2021 15:55        


Potvrda stigla od ministra finansija

Poznato je kog dana će nam na račune leći novac od državne pomoći

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u sredu, 16. juna, biti isplaćeno po 3.000 dinara svim penzionerima koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, dok će od 17. juna početi isplata za građane koji su se za tu nagradu prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol centra.

Ministar je precizirao i da će država 14. juna isplatiti pomoć od po 60 evra za sve nezaposlene, koji su zaključno sa 15. aprilom bili prijavljeni na Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine traje do 15. juna, podsetio je Mali i ističe da se do sada prijavilo oko 1.216.000 građana.

- Već 16. juna, prvog dana nakon isteka roka za prijavu, mi ćemo isplatiti sve penzionere koji su primili vakcinu do 31. maja. Od 17. juna kreće isplata svima onima koji su se prijavili, rekao je Mali za Tanjug.

Očekuje da će u narednih nekoliko dana nakon 17. juna biti isplaćeni svi građani koji se budu prijavili za 3.000 dinara kao nagradu za vakcinaciju.

Naime, za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri se ne prijavljuju, a prijavljuju se korisnici socijalne pomoći.

Ministar je podsetio i da će preostalih 30 evra svim punoletnim gradjanima koji su se prijavili za tu pomoć država isplatiti u novembru, dok će u septembru penzioneri dobiti dodatnih 50 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Danas i pare za radnike

Danas će biti uplaćena i poslednja rata minimalca. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion i po radnika, mada je broj prijavljenih za pomoć bio značajno manji - oko 1,2 miliona u proseku mesečno.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državna pomoć državna pomoć 2021 minimalac od države državni minimalac pomoć za vakcinisane siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana