Tekst objavljen: 25.02.2015 11:24        


Zakon o platnim uslugama biće predstavljen sutra u Prvirednoj komori Beograda, sa ciljem da se privrednici informišu o novim zakonskim propisima i blagovremene pripreme za njihovu primenu u praksi. Uvodna izlaganja podneće predstavnici Narodne banke Srbije, Dragana Stanić - zamenik generalnog direktora Sektora za platni sistem, i Dejan Dević- zamenik generalnog direktora Direkcije za zakonodavno-pravne poslove.

Predstavljanje Zakona o platnim uslugama

Zakon o platnim uslugama, usvojen 18. decembra, predstavlja osnov za unapređenje i modernizaciju postojećeg platnog sistema, kroz obezbeđenje pravnog okvira za primenu novih instrumenata plaćanja i uvođenje novih učesnika na domaćem tržištu platnih usluga.

Zakon omogućava sigurniju, kvalitetniju i raznovrsniju uslugu plaćanja, znatno veću konkurentnost u platnom prometu, kao i usaglašavanje pravnog okvira sa praksom EU.

U Komori ističu da veruju da će se kroz direktan dijalog sa predstavnicima NBS, kao predlagača Zakona, doprineti otklanjanju eventualnih nejasnoća i bržoj i lakšoj implementaciji Zakona u praksi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zakon o platnom prometu Novi zakon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana