EUR 117,61 USD 105,73 CHF 107,07

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 21.10.19. :: 117.6300 rsd

Tekst objavljen: 01.10.2018 12:01        


U Beogradu je predstavljen jedan od najočekivanijih modela BMW game – BMW Serije 8. Druga generacija ovog modela čekala se skoro 20 godina i on predstavlja model koji je pravi „brand shaper“ tako da će neke dizajnerske i tehnološke inovacije biti prenete sa ovog modela na ostatak game.

Predstavljen BMW Serije 8

Ovaj model odlikuje skladna silueta, dugačka hauba i veće međuosovinsko rastojanje koje garantuje da će auto biti veoma udoban na dugačkim putovanjima, a sa druge strane, na trkačkoj stazi postizati sjajne rezultate i to ga stvrstava u kategoriju „Gentlemen’s recers“ – „dva u jednom“.

Serija 8 dolazi sa dve opcije agregata. Model 840xd ima poznati redni 6-cilindrični BMW dizel motor, i jedini je dizel u klasi sa snagom od 320 KS i ubrzanjem od 4,9 s do 100km/h, a 850xi ima novu generaciju V8 twin turbo benzinskog motora sa 530 KS i ubrzanjem od 3,7 s do 100 km/h. Jednu od najbitnijih dizajnerskih promena čini spojeni „double kidney grill“ i najtanja prednja svetlosna grupa.

Ovo je model koji je iz premijum segmenta prešao u luksuzni i u standardnoj opremi poseduje „Digital Cockpit Professional“ - mulitfunkcionalnu insturment tablu od 12,3 inča i centralni informacioni ekran osetljiv na dodir od 10,25“, interfejs 7.0, Integral Active steering, Xdrive, M adaptivno oslanjanje. Sedišta su presvučena najfinijom Merino kožom, a poseban detalj su elementi izrađeni od sečenih kristala stakla – ručica menjača, „i drive“ kontroler i „Power/volume“ dugme, koji dolaze kao dodatna oprema.

Vozilo ima elemente centralnog tunela od karbona tako da je ovo još jedan „carbon core“ model nakon Serije 7, a postoji i dodatni karbon paket koji sadrži prednje i zadnje spojlere, zadnji difuzor i krov. Važno je istaći da je ovo, takođe, i prvo vozilo koje nije iz M serije, a poseduje karbonski krov. BMW smatra veoma važnim broj 8 u oznaci modela i odnosi se na njegov istaknuti položaj u BMW gami. Kao što je nekada bilo slučaj sa modelom BMW Z8 i trenutno sa BMW i8, „osmica“ označava izuzetno sportska vozila koja bude strast. Početna cena za dizel model kreće od 99.900 eura.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
BMW vozilo auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana