Tekst objavljen: 21.03.2016 12:00        


Prihod od turizma u prvim mesecima ove godine uvećan je za 20 procenata, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. On je kazao da je u januaru zabeleženo povećanje broja stranih turista u srpskoj prestonici za 24 odsto, a ostvaren je i 34 odsto veći broj noćenja.

Prihod od turizma raste

"To je odličan rezultat obzirom da je broj ljudi koji radi na promociji Beograda kao turističke destinacije isti kao i pre 15 godina, a posao je 15 puta narastao. Najviše u Beograd dolaze gosti iz regiona, Nemačke, zatim iz nekih prekomorskih zemalja", rekao je Popović za Tanjug.

Kako je kazao, sva tržišta su u usponu. Ove godine prvi put izlazimo u Kinu, bićemo prisutni u Rusiji , u Belorusiji... dodao je on.

Popović je na otvaranju Treće međunarodne konferencije "Obrazovanje u turizmu u 21. veku- Usmerenja, prakse, internacionalizacija" na Visokoj turističkoj školi u Beogradu rekao da su veoma važna nova znanja i razmena iskustava i stručnjaka iz te oblasti.

Na skupu je rečeno da je to prilika da akademski stručnjaci i turistički poslenici razmene znanja i iskustva koja se odnose na obrazovanje, obuku u turističkom sektoru, kao i da budu istaknuti primeri dobre prakse i uspešne međunarodne saradnje.

Na otvaranju konferencije rečeno je da je broj institutucija specijalizovanih za obrazovanje i obuku turistickih stručnjaka porastao tokom poslednjih decenija.

Veći deo ovog procesa je nesumnjivo zahvaljujući globalnom razvoju i ukupnog uticaja turizma koji je postao veoma privlačan mladima, ističu stručnjaci.

Profesor sa Oksford Bruks Univerziteta Kris Kuper ukazao je da se navike korisnika menjaju i da ćemo živeti u prošlosti ako se ne prilagodimo.

"Važan je most između obrazovanja, istraživanja i prakse" rekao je on i dodao da je važna razmena znanja i iskustava u tom pogledu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turistička organizacija beograd domaći turizam Beograd turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana