Tekst objavljen: 09.12.2019 13:55        


Inovativna preduzeća i naučnoistraživačke organizacije mogu do 31. decembra ove godine da konkurišu za bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost u ukupnom izbnosu od čest miliona evra, saopštio je danas Fond

Prijave za finansiranje inovacija traju do 31. decembra

U okviru Programa ranog razvoja, Fond može dodeliti sredstva u iznosu do 80.000 evra po projektu, a za program se mogu prijaviti mikro i mala preduzeća osnovana u Srbiji, u većinskom privatnom vlasništvu i ne starija od pet godina.

Prijavu mogu da podnesu i timovi, koji će biti u obavezi da registruju preduzeće tek u slučaju da njihov projekat bude odobren za finansiranje.

Finansiranjem koje Fond dodeljuje se pokriva maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje je do 12 meseci.

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu, a korisnici su konzorcijumi sačinjeni od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne akreditovane naučno-istraživačke organizacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podrška omogućava konzorcijumima da realizuju zajedničke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj.

Fond finansira maksimalno 70 odsto ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60 odsto za srednja preduzeća. Projekti mogu da traju do 24 meseca.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
finansiranje inovacija 31 decembar inovacije fond za inovacionu delatnost bespovratna sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana