Tekst objavljen: 23.09.2015 13:39        


Privredna komora Srbije pozvala je danas privrednike kojima je naneta šteta jednostranim zatvaranjem graničnih prelaza od strane Hrvatske, da se jave nacionalnoj asocijaciji srpske privrede, radi podrške i efikasnijeg rešavanja nastalih problema.

Privrednici da prijave štetu zbog zatvaranja prelaza

Kako je navedeno u saopštenju PKS, procena je da su gubici srpske privrede zbog zatvaranja teretnog saobraćaja na graničnom prelazu sa Hrvatskom veliki, a da posledice imaju i ekonomije regiona i Evrope, jer je to jedan od najfrekventnijih evropskih putnih pravaca.

Iz PKS navode i da je zbog utvrđivanja tačnog iznosa štete neophodno prikupiti podatke o robi koja je blokirana na granici, njenom roku trajanja, ugovornim kaznama za kašnjenje prilikom isporuka.

Neophodno je prikupiti podatke i koliko špeditere košta stajanje vozila, koliko je ugovorenih poslova odloženo ili izgubljeno, koliki su gubici na putarinama zbog zastoja ili odluke da se zaobidju srpske saobraćajnice, kao i koliki će iznos morati da plate osiguravajuće kompanije na terete koji su na taj način obezbedjeni.

Kako je istaknuto, na osnovu prikupljenih podataka i evidentiranih problema, Privredna komora Srbije će odrediti prioritete i zastupati interese privrednika, kako bi bila pronađena adekvatna rešenja.
Kontakt telefon Privredne komore Srbije je 011/33-00-988, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Privredna komora Srbije privrednici šteta zatvaranje granica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana