Tekst objavljen: 08.07.2017 17:28        


Gradski sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić kaže da je za godinu i po dana u Beograda legalizovano 15.500 uglavnom stambenih objekata.

"Problem investitori, prodali stan - ne zanima ih"

On je dodao i da je za ozakonjenje stiglo oko 250.000 zahteva.

"Ostalo je da se ozakoni još oko 235.000 nelegalno izgrađenih objekata. Ubrzano radimo na rešavanju tih zahteva i broj rešenih predmeta se stalno povećava. Ozakonjenje u Beogradu funkcioniše", rekao je Stajić za RTS.

On je naglasio da su najčešći problemi na terenu nerešeni imovinsko pravni odnosi, a da su kod stambenih zgrada problem investitori koji su prodajom stanova postali nezainteresovani.

U saradnji sa skupštinama stanara, kako kaže, rešavaju se i ti problemi.

Stajić podseća da je nelegalna gradnja praksa koja postoji 25 godina unazad, te da pokušavaju na sve načine da je svedu na minimum.

Za objekte koji su izgrađeni nelegalno nakon roka koji je predvideo zakon o ozakonjenju, tvrdi da nijedan nije ozakonjen, da se oslanjaju na satelitski snimak koji im pomaže da utvrde kada je izgrađen objekat.

1 komentar

  1. User image
    Борис 11.07.2017 13:15

    ако је то тако зашто Градски секретаријат за легализацију у Београду упорно тврди да су обустављене легализације зграда и станова у истим?!! То је званична информација коју дају службеници у Секретаријату! Као чека се сваки дан да се то покрене и тако из дана у дан.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
legalizacija objekata stambeni objekat legalizacija investitori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana