Tekst objavljen: 29.04.2015 10:55        


Za preuzimanje Ljubljanske berze (LJSE) zainteresovano je više investitora, potvrdila je Bečka berza, koja je njen vlasnik.

Prodaja Ljubljanske berze

U Bečkoj berzi nisu želeli da preciziraju da li je među kandidatima i Zagrebačka berza, jer tvrde da su se obavezali na tajnost podataka, preneo je sajt indikator pisanje ljubljanskog Dela.

"Zadovoljni smo što je više kandidata iskazalo interes za LJSE. U ovom trenutku proučavamo više mogućnosti i ekonomski prihvatljive ponude. Odlučićemo na osnovu ekonomskih kriterijuma i nismo pod pritiskom brze prodaje. Različite mogućnosti proučićemo do sredine ove godine", poručili su iz Bečke berze.

Hrvatski mediji preneli su ove sedmice da razgovori između Bečke berze i Zagrebačke berze o preuzimanju LJSE traju već neko vreme i da bi se time nastavio trend hrvatskih kupovina slovenačkih firmi.
U slovenačkim finansijskim krugovima medijima je potvrđeno da se već neko vreme govori da Beč želi da proda LJSE, koju je kupio 2008. godine za 47 miliona evra.

Kako navode ljubljanske Finance, za Beč je sporna odluka slovenačke vlade da se kompanije s najvećom tržišnom kapitalizacijom izlistaju na strane berze, što bi zadalo velik udarac slovenačkom tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza Zagrebačka berza Bečka berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana