Tekst objavljen: 03.02.2024 9:00        


Ovaj projekat raspisan je 4. decembra prošle godine

Produžen rok prijave poljoprivrednika za subvencije u okviru Projekta 50:40:10


Rok za prijave za poljoprivrednike za Treći javni poziv u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, poznatijeg kao „50:40:10“, koji je trebalo da istekne danas, produžen je do 29. februara.

Ovaj projekat koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa Svetskom bankom, raspisan je 4. decembra prošle godine, a rok za prijave prvobitno je bio 2. februar.

Kako se navodi na sajtu IPARD-a, odluka o dodatnom produženju roka doneta je kako bi se svim zainteresovanim licima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije.

Treći poziv biće namenjen za pravna lica, preduzetnike i zadruge za investicije koje se odnose na unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti prijema, manipulacije, utvrđivanja kvaliteta, dorade, skladištenja, prerade i plasmana ostalih useva, prerade i plasmana mleka i mlečnih proizvoda, mesa i proizvoda od mesa, proizvodnje i plasmana vina, zatim prerade/dorade, pakovanja i plasmana pčelinjih proizvoda, plasmana proizvoda starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti koji su sertifikovani, kao i otkupa, prerade, pripreme za dalju prodaju i plasmana voća i povrća.

Investicije se generalno odnose na izgradnju objekata za proizvodnju i skladištenje, izgradnju infrastrukture i nabavku nove opreme, a naglasak je na investicijama u obnovljive izvore energije, energetskoj efikasnosti i upravljanju otpadom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukupan iznos sredstava opredeljen za sprovođenje Javnog poziva je 750.000.000,00 dinara, vrednosti investicija za korisnike mogu iznositi od 25.000 do čak 400.000 evra (sa PDV-om), a visina bespovratnih sredstva može se kretati i do 200.000 evra.

Sam postupak konkurisanja je obiman i kao deo investicije predviđene su i konsultantske usluge, pa tako konsultanti SIM CERT-a sa kancelarijama u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu pružaju podršku korisnicima na celoj teritoriji Srbije.

Osim direktne pripreme za konkurisanje na projektima konkurentne poljoprivrede Srbije „50:40:10“, konsultanti pružaju podršku i prilikom konkurisanja na IPARD programu.

Uskoro se očekuje raspisivanje i konkursa za Meru 1 - primarna poljoprivredna proizvodnja, nakon toga za Meru 3 - prerada poljoprivrednih prozvoda i na kraju Meru 7 - ruralni turizam.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
29 februar projekat 50:40:10 ministarstvo poljoprivrede prijava za subvencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana