Tekst objavljen: 23.11.2015 14:14        


ProCredit Banka je i ove godine učesnik u Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u saradnji sa Ministarstvom privrede.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

Prednost ovog programa je što Ministarstvo omogućava 25% bespovratnih sredstava od ukupne investicije, uz obavezno učešće klijenta od samo 5%. Ostatak investicije od 70% obezbeđuje ProCredit banka.

Odobrena sredstva se mogu iskoristiti za nabavku:

  • nove proizvodne opreme i/ili mašina, 
  •  polovne proizvodne opreme i/ili mašina, ne starijih od 5 godina i, 
  •  novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će se koristiti kako bi se stavile u pogon neiskorišćene mašine i oprema koje proizvode razmenjiva dobra. 
 U ponudi se nalaze dinarski krediti i krediti indeksirani u evrima. Period otplate za sve kredite u ponudi je 18, 36 i 60 meseci, uzgrejs period od 6 meseci.

Ono što je prednost ovih kredita jeste što ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja ili nekom drugom pokretnom imovinom. Sredstva su ograničena, te je brzina u realizaciji ključna za ostvarenje ušteda od 25% vrednosti investicije koje ovaj Program omogućava.

„ProCredit Banka ima bogato iskustvo u realizaciji ovakve vrste kredita, a u prilog tome najviše govore rezultati ostvareni tokom 2013. godine u identičnom programu, kada je učešće ProCredit Banke bilo preko 50% od svih realizovanih investicija na teritoriji cele Srbije. S tim u vezi smo se i ovog puta odazvali programu Ministarstva privrede kao banka koja na prvom mestu podržava razvoj MSP sektora.“ Izjavila je Ana Milić direktor odeljenja za privredu ProCredit Banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
podrška malim preduzećima procredit banka investicije podrška malom biznisu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana