Tekst objavljen: 12.02.2017 14:25        


ProCredit banka kao jedna od vodećih banaka u finansiranju energetski efikasnih i ekoloških rešenja u Srbiji, prva je finansijska institucija koja je u našoj zemlji uskladila svoje poslovanje sa jednim od najzahtevnijih svetskih standarda kada je reč o očuvanju životne sredine - ISO 14001:2015.

Prvi ekološki ISO standard za jednu banku u Srbiji

Sertifikat ISO 14001: 2015 znači zvaničnu potvrdu usklađenosti svih aktivnosti ProCredit banke sa zakonima u oblasti životne sredine, sistemsko praćenje uticaja koja poslovanje banke ima na životnu sredinu, planiranje unapređenja i implementaciju mera u oblasti zaštite životne sredine.

ProCredit banka je u poslednjih nekoliko godina kroz stalne investicije u svoje poslovanje, ali i obuku zaposlenih značajno unapredila energetsku efikasnost svojih poslovnica, povećala korišćenje alternativnih izvora energije i time u velikoj meri smanjila svoj uticaj na životnu sredinu.

Pored toga, banka već godinama u Srbiji promoviše zaštitu životne sredine i svojim klijentima pruža podršku u realizaciji investicija koje imaju za cilj upravo poboljšanje energetske efikasnosti u poslovanju domaćih preduzeća, poljoprivrednih gazdinstava i uopšte životu građana, za šta su samo do sada odobreni krediti u vrednosti od 108 miliona evra.

- Dobijanje sertifikata ISO 14001:2015 je potvrda da smo kao banka na dobrom putu. Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti sa internim merama zaštite životne sredine kao i sa promocijom investicija koje imaju za cilj unapređenje energetske efikasnosti, korišćenje alternativnih izvora energije i smanjenje uticaja na životnu sredinu. Verujemo da će ovaj sertifikat biti podsticaj i drugim finansijskim institucijama da u svom poslovanju poštuju zahtevne ekološke standarde, ali i da svoje pozajmice ubuduće odobravaju isključivo preduzećima, gazdinstvima i građanima koji se bave ekološki opravdanim aktivnostima i koji onim u šta ulažu neće ugroziti životnu sredinu – objasnio je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Samo u periodu od 2011. godine do 2015. godine ProCredit banka je različitim tehničkim merama, kao i obukom svojih zaposlenih, postigla smanjenje potrošnje električne energije za 33%, odnosno za 1.55 GWh, potrošnja papira je umanjena za 58% (35 tone), potrošnja vode je manja za 38% (4.893 m3), a emisija ugljen dioksida je smanjena za 32% (1.436 tone CO2).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ProCredit Bank ios banka procredit ekološki ios standard

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana