Tekst objavljen: 02.10.2017 11:40        


Narodna banka Srbije podseća da je DinaCard karticom omogućeno vrlo jednostavno plaćanje računa Telekoma Srbije, putem SMS poruke i bez provizije. Na ovaj način moguće je platiti račun za fiksni telefon, internet, mobilni telefon kao i izvršiti dopunu prepaid kredita za mobilni telefon kako za svoj tako i za bilo koji drugi telefonski broj.

Račun Telekomu moguće platiti putem SMS poruke

Kako bi izvršili plaćanje putem SMS poruke potrebno je imati DinaCard karticu i registrovati se u svojoj banci za ovu uslugu. Registracija za servis plaćanja putem mobilnog telefona u DinaCard sistemu se može izvršiti u Banci Poštanska štedionica, Banci Inteza, AIK banci, Halk, Srpskoj i u Jubmes banci.

Nakon registracije putem SMS-a korisnik dobija četvorocifreni kod, kojim vrši potvrdu pri svakom plaćanju. Postupak plaćanja je izuzetno jednostavan a u zavisnosti od toga koji račun se plaća, SMS određenog formata se šalje na kratki broj, dobija se zahtev za unos četvorocifrenog koda koji se unosi i prosleđuje. Nakon završenog plaćanja dobija se potvrda da je račun izmiren.

Primere SMS poruka za plaćanje računa možete pogledati na sajtu NBS, putem linka http://bit.ly/NBS_DinaCard. Pored toga, plaćanje bez provizije, moguće je obaviti i putem aplikacije MTS-a m plati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Bedi 21.06.2022 0:14

    Totalna idiotarija. Svaki put kada kada treba nešto pojednostaviti ubace neki ekstra korak ne bi li to što rade potpuno obesmislili. Odlazak u banku po odobrenje za šta??? Pa ako imaš bankarsku karticu za plaćanja online koja je obično već vezana za neki broj telefona preko kojega stiže kod za potvrdu plaćanja od banke, čemu to glupiranje sa dodatnim odlaskom u banku samo za neku konkretnu uslugu. Vama je očigledno dosadno, pa mislite da je i građanima dosadno!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje sms bez provizije plaćanje računa Telekom Srbija DinaCard

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana