Tekst objavljen: 10.04.2020 14:55        


Poverenik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” iz Niša Bratislav Ilić izjavio je danas da je u tom gradu u toku izjašnjavanje radnika južnokorejske kompanije “Jura” o tome da li hoće da rade, ili će ići dve nedelje na plaćeno odsustvo

Radnici "Jure" se izjašnjavaju da li žele da rade ili da idu na odsustvo

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je menadžment “Jure” u Nišu obavestio zaposlene o zaključku Štaba za vanredne situacije, prema kojem svi poslodavci na teritoriji grada mogu da imaju maksimalno 50 radnika u jednoj smeni na 5.000 kvadratnih metara, uz rastojanje od dva metra između radnika i obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava za vreme boravka u proizvodnom pogonu.

Na sajtu Grada Niša navodi se da su poslodavci, ukoliko ne mogu da ispune te mere, dužni da prekinu proizvodnju na dve nedelje. “To je ono što smo mi i hteli od samog početka protesta za prava zaposlenih u ‘Juri’, kada radnici nisu hteli da idu na svoja radna mesta plašeći se zaraze”, rekao je Ilić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ilić je dodao da se nada da će, kada su u pitanju zaposleni koji ne žele da rade, menadžment ispoštovati obećanje koje je dostavio u obaveštenju da niko neće biti u obavezi da u ovoj situaciji radi.

Naveo je i da se čeka inspekcija iz Beograda da utvrdi da li postoje uslovi za rad u „Juri“ u skladu sa navedenim zaključkom, pošto je korona već ušla u tu firmu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika jura radnici jure zbor radnika jura vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana