Tekst objavljen: 01.09.2016 14:02        


Veliko je interesovanje za manifestaciju "Plodovi zapadnog Pomoravlja", koja će biti održana u čačanskom selu Zablaće 3. i 4.septembra, tvrde dana sorganizatori. 

Raste interesovanje za moravsko povrće i voće

"Mogućnost snabdevanja zimnicom, povrćem i voćem iz moravske doline je razlog sto je interesovanje posetilaca povećano a naročito Beograđana", kazala je Snežana Marković Đurović iz Centra za razvoj sela u Zablaću.

Ona dodaje da zainteresovani Beograđani u subotu i nedelju mogu stići i autobusom po promotivnoj ceni povratne karte od 1.000 dinara.

"Autobuska linija kreće iz Beograda u osam časova ujutru, planiran je obilazak spomen kompleksa Tanaska Rajića a zatim u Zablaću posetioci mogu dobro napuniti cegere. Povratak za Beograd planiran je za 20 časova", kazala je Marković Đurović za Glas zapadne Srbije.

U čačanskom Autoprevozu kažu da će tih dana biti oko 20 polazaka iz Beograda za Čačak i obrnuto, a znajući da je odlična veza sa lokalnom linijom koja ima polaske na svakih 15 minuta od Čačka do Zablaća koje je udaljeno 6-7 kilometara od grada, lako je stići.

Zanimljivo je da će svi posetioci moći da nabave povrće i voće po proizvodnim cenama, po kojima ih proizvođači nude nakupcima i otkuplijvačima.

"Imam odličan beli krompir, veoma kvalitetan. Sav će biti povađen do subote a polovinu proizvedene količine već sam prodao čačanskoj Čipsari po 16 evrocenti. Svi oni kojima treba dobar krompir za zimu, mogu se ne njivi uveriti u kvalitet i uzeti koliko im treba. Teško će naći bolji i jeftiniji", kaže Bogoljub Veličković moravski povrtar iz Zablaća.

Osim berze hrane na ovoj manifestaciji, posetici mogu uživati u prikazu tradicionalne srpske svadbe, stihovima pesnika Vladislava Petkovića Disa koji je rođen u ovom selu. Posebna zanimljivost je takmičenje u pečenju jagnjadi i prasadi na ražnju i u pripremanju sataraša.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd povrće voće čačak Plodovi zapadnog Pomoravlja manifestacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana