Tekst objavljen: 10.04.2014 14:59        


Prenošenje fiksnih telefonskih brojeva iz mrežze jednog operatera u mrežu drugog ide bez većih problema, izjavio je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Srbije Milan Janković.

Ratel: Prenos fiksnih brojeva bez većih problema

Janković je rekao da u prvih 10 dana od kada je omogućeno prenošenje fiksnog broja "par stotina zahteva podneto, a par desetina rešeno".

On je najavio da će Ratel, kao i kod mobilne telefonije, mesečno objavljivati podatke o broju fisknih telefona koji je prenesen i da će prvi izveštaj biti na objavljen na kraju aprila.

Prenosivost fiksnih brojeva telefona i Srbiji omogućena je od 1. aprila ove godne, podsetio je on i istakao da u Srbiji trenutno radi devet operatera koji pružaju usluge fiskne telefonije.

Janković je naveo da je ukupan broj pretplatnika fiksne telefonije u 2013. iznosio 3.031.779, dok je ukupan prihod od usluga fiksne telefonije iznosio 325 miliona evra. Ulaganja su iznosila 63 miliona evra.

Kada je reč o mobilnoj telefoniji, ovaj sektor je od usluga ostvario prihod od 877 miliona evra, a investicije su iznosile 112 miliona evra. Ukupan broj pretplatnika je 9,198 miliona, što predstavlja rast od 128 odsto.

Nastavljen je i trend rasta broja postpejd pretplatnika od 10,9 odsto na 4,14 miliona i smanjenja broja pripejd korisnika od 6,4 odsto, na 5,058 miliona.

Direktor Ratela je još dodao da je do sada u mobilnoj telefoniji preneto oko 208.000 brojeva i napomenuo da se broj prenetih brojeva mesečno ustalio na sedam do osam hiljada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija potrošači prenos broja telefoniranje telefonija fiksni telefon fiksna telefonija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana