Tekst objavljen: 02.09.2015 15:26        


Poreska uprava Srbije je tokom avgusta ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine, naplaćeno je 60,517 milijardi dinara, odnosno skoro pet milijardi više od planiranog iznosa. 

Rekordna naplata poreza u avgustu 2015. godine

Kako je saopšteno danas iz Poreske uprave, ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat poboljšane naplate poreza na dohodak, poreza na dodatu vrednost, kao i naplate akciza.
Jedino je Porez na dobit preduzeća realizovan na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši.

"Ovakav rast naplate vidim i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju", izjavila je direktor Poreske uprave, Dragana Marković.

Uprava će nastaviti sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima, jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate, dodala je ona.

Kako je naglasila Marković, Uprava će nastaviti sa pooštravanjem fiskalne discipline i u budućem periodu.
U avgustu 2014.godine svi parametri su imali ostvarenja niža od planiranih i ukupna naplata u avgustu 2015.godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša je za 11,1 milijardu dinara, odnosno čak 22 odsto, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porez naplata poreza PDV Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana