Zvanični kurs Evra za dan 20.09.21. :: 117.5647 rsd
Tekst objavljen: 02.02.2021 14:05        


Američko onlajn brokersko društvo ''Robinhud'', koje je poslužilo malim trgovcima da uzdrmaju praksu hedž fondova da obaraju cene akcija kompanijama, održalo je razgovore sa bankama o prikupljanju duga u iznosu od još milijardu dolara, javlja Rojters pozivajući se na dobro obaveštene izvore

"Robinhud" prvo uzdrmao berzu, a sada pregovara sa bankama

Prikupljeni kapital, koji treba da omogući da "Robinhud" nastavi da ispunjava naloge za šortovanje akcija, bio bi odvojen od finansiranja od 3,4 milijarde dolara koje je društvo osiguralo od svojih investitora od 29. januara.

Novi priliv kapitala dolazi nakon što je "Robinhud" prošle nedelje poslužio za ogroman obim trgovine akcijama lanca prodavnica "Gejmstop", pošto su se mali investitori na forumu "Redita" WallStreetBets dogovorili da masovno kupuju akcije i da tako iniciraju potražnju akcija koje su hedž fondovi prethodno "šortovali".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Robinhudu je potreban novac da zaustavi trgovinu koju plasiraju njegovi kupci, jer je njegova klirinška kuća tražila više kolaterala zbog povećane kolebljivosti.

Izvršni direktor ''Robinhuda'' Vlad Tenev rekao je u nedelju da je aplikacija za trgovanje odlučila da ograniči neke transakcije jer je klirinška kuća tražila tri milijarde dolara zaloga.

Kompaniju sa sedištem u Kaliforniji, u Menlo Parku, osnovali su 2013. godine Baidžu Batt i Tenev, s ciljem demokratizacije finansija.

Njegova platforma omogućava korisnicima neograničeno trgovanje akcijama, fondovima, opcijama i kripto valutama bez provizije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
robinhud online brokersko društvo berze vesti sa berze brokeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana