Indikativni kurs Evra na dan 19.10.21. :: 117.5792 rsd
Tekst objavljen: 02.03.2015 9:38        


Naučna konferencija pod nazivom "Ruski energetski projekti na Balkanu posle Južnog toka", biće održana danas u Beogradu, najavili su organizatori.

Ruski energetski projekti na Balkanu posle Južnog toka

Skup, koji će biti održan u Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ) u organizaciji Ruskog centra za strateška istraživanja (RISI), Fonda istorijskih perspektiva (FIP), Nove srpske političke misli (NSPM), Naše Srbije i BPŠ, otvoriće ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i direktor Beogradske poslovne škole dr Đura Đurović.

Na konferenciji će zamenik direktora RISI, Igor Prokofjev, govoriti o "Energetskim aspektima spoljne politike Rusije", glavni urednik časopisa Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović o "Rusko-srpskim odnosima posle Južnog toka", a rukovodilac balkanskog sektora RISI Nikita Bondarev o "Prisustvu Rusije u energetici Srbije i Bugarske - sličnosti i razlike".

Među temama skupa je i pitanje "Koliko je Srbiju do sada koštala primena ŠP-a sa EU i perspektive ekonomske saradnje sa Rusijom", o čemu će izlagati Dejan Mirović, sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, dok će bivši ministar energetike Bugarske Ivan Markov govoriti o "Bugarskoj na pragu energetske krize".

Goran Nikolić, sa Institut za evropske studije iz Beograda će govoriti o energetici u kontekstu rusko-srpskih ekonomskih odnosa, a Vojislav Vuletić, predsednik skupštine srpskog Udruženja za gas, o značaju gasa za energetiku i privredu Srbije, sa posebnim osvrtom na moguće alternativne pravce snabdevanja gasom.

Na konferenciji će biti reči o rusko-srpskim odnosima u kontekstu međunarodne bezbednosti, kao i o ulozi Turske u energetici Balkana.

Najavljeno je i učešće glavnog urednika časopisa Gasprom, Sergeja Pravosudova, predstavnika Naftne industrije Srbije (NIS) i brojnih anlitičara i stručnjaka za energetiku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
konferencija energetski aspekti energetski proekat ruski gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana