Tekst objavljen: 25.11.2013 9:00        


Mesečno za razne naknade bankama građani, u proseku, moraju da izdvoje oko pet stotina dinara. Toliko ih košta održavanje tekućeg računa, izdavanje čekova, izvoda, podizanje novca s bankomata, korišćenje usluge SMS obaveštavanja...

Samo "Dobar dan“ u banci nas košta bar 500 dinara

Jedinstvene liste tarifa usluga banaka ne postoji. Ono što jedna banka svojim klijentima pruža kao besplatnu uslugu neka druga naplaćuje. Racionalnim izborom usluge banke, međutim, građani godišnje mogu da uštede i do 6.000 dinara, koliko bi u određenim slučajevima izdvojili za razne naknade.

Najniži trošak održavanja tekućeg računa iznosi stotinak dinara, najviši i do preko 500 dinara, koliko iznosi paket koji podrazumeva veliki broj usluga - od mogućnosti korišćenja nekoliko kreditnih kartica, čekova, putnog osiguranja, trajnog naloga, kao i različito praćenje promena na računu preko interneta i mobilnog telefona.

Pojedine banke naplatiće izdavanje izvoda. Istine radi, ovu uslugu ne naplaćuju svi, ali neke banke svoje klijente iznenađuju zahtevom da se za izvod plati i 70 dinara.

Uobičajena je provizija za podizanje novca s bankomata. Trošak je veći ako se to čini kod banke koja nije matična. Neke banke naplaćuju svaku dodatnu uslugu. Tako SMS obaveštavanje košta 50 dinara, koliko i trajni nalog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke klijent banke klijenti banke bankarski troškovi bankarska tarifa tarife banke tarifa banke, provizija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana