Tekst objavljen: 09.12.2013 14:15        


Južnokorejska informatička kompanija Samsung saopštila je da će 225 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) proći obuku iz informaciono-komunikacionih tehnologija. Kako se navodi projekat "Digitalna akademija" će trajati po četiri meseca, a uključiće po 75 polaznika sa evidencije NSZ u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Samsung obučava nezaposlene iz Beograda, Niša i NS-a

Prvi ciklus obuka počinje danas u Nišu, a naredne godine projekat će biti nastavljen u Beogradu i Novom Sadu. Kroz obuku za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara ili programera Windows aplikacija, polaznici će steći IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zapošljavanje.

Obuka pokriva oblasti koje su aktuelne u svetu i obuhvaćene državnom strategijom za razvoj informacionog društva, naveo je Samsung (www.samsung.com/rs).

Program je namenjen nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za dizajnera kompjuterskih igara neophodno da je polaznik završio neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

Projekat "Digitalna akademija" rezultat je Sporazuma o saradnji Samsunga i Ministarstva rada Srbije s ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biro za nezaposlene nezaposleni nezaposlenost nezaposlenost mladih Srbija samsung

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana