Tekst objavljen: 23.11.2015 9:18        


Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Agencije za osiguranje depozita Lidija Perović potpisali su Memorandum o saradnji dveju institucija radi jačanja saradnje na unapređenju ambijenta za razvoj tržišne privrede i stabilnosti finansijskog sistema.  

Saradnja PKS i Agencije za osiguranje depozita

Čadež je tom prilikom istakao da su ciljevi sporazuma, pre svega, saradnja na unapređenju regulatornog okvira i prakse kroz predloge i pokretanje zajedničkih inicijativa pred nadležnim organima, u oblasti tržišta kapitala, posebno u delu zaštite investitora, osiguranja depozita preduzetnka, mikro, malih i srednjih preduzeća, osiguranja delatnosti osiguranja, u delu privatizacije društava za osiguranje, kao i stečaja, likvidacije, naplate potraživanja poverilaca.

Predvideli smo zajedničke sastanke sa deponentima, klijentima, poveriocima banaka i osiguravajućih društava koje su u portfelju Agencije, pružanje podrške sporazumnom finansijskom restrukturisanju privrednih subjekata, radi efikasnije naplate potraživanja, istakao je Čadež.

"Naš zajednički cilj je da dolazimo do strateških partnera za kompanije i pomažemo im da ostanu konkurentne", ukazao je Čadež, dodajući da je memorandum samo okvir buduće saradnje.

Predsednik Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita Miloš Janković ocenio je da Memorandum o saradnji ima veliki značaj za obe institucije u procesu strukturnih reformi.

Novi zakonski propisi treba da omoguće lakše finansijsko restrukturiranje privrednih društava i unapređenje rada Agencije na naplati potraživanja od dužnika finansijskih institucija u stečaju, odnosno u ime i za račun Republike Srbije.

Ekspertski timovi PKS i Agencije za osiguranje depozita obezbediće neometan tok informacija između institucija, posebno u smislu razmene iskustava s partnerima PKS i regionalnog povezivanja, naglasila je direktor Agencije za osiguranje depozita Lidija Perović.

Ona je izrazila očekivanje da će saradnja dveju institucija doprineti jačanju finansijske stabilnosti, boljoj dinamici tržišta kapitala i poboljšanju opšteg poslovnog ambijenta, navodi se u saopštenju PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje depozita Agencija za osiguranje depozita depoziti društva za osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana