Tekst objavljen: 03.03.2015 9:45        


Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još nekoliko preduzeća su među firmama koje su, po preporuci Vlade Srbije, uplatile neraspoređenu dobit, podaci su Ministarstva privrede.

SDPR, EMS, Telekom uplatili neraspoređenu dobit

"Nažalost, nemamo veliki broj firmi koje su pozitivno poslovale u prethodnim godinama. Uplatio je Službeni glasnik, Elektromreža Srbije, Telekom, SDPR i još par preduzeća", rekao je sinoć novinarima ministar privrede Željko Sertić, posle sastanka sa crnogorskim ministrom ekonomije.

On je naveo da podatke o iznosu sredstava ima Ministarstvo finansija.

Sertić je objasnio da te odluke u preduzećima moraju biti verifikovane od Upravnog odbora, direktora finansija, kao i da očekuje da će sva preduzeća koja imaju prostora za tako nešto, to i uraditi u veoma kratkom roku u dogovoru sa ministarstvom finansija koje koordinira celu aktivnost.

U Službenom glasniku je objavljeno da je Vlada Srbije preporučila javnim preduzećima čiji je osnivač država da najkasnije do 28. februara uplate u republički budžet neraspoređenu dobit iz prethodnih godina, do maksimalnog iznosa koji neće ugroziti poslovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telekom Srbija ministarstvo privrede uplata dobiti SDPR EMS neraspoređena dobit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana