Tekst objavljen: 18.02.2015 12:23        


 Uz dobru volju i dobar menadžment može se obezbediti dug vek za Železaru "Smederevo", rekao je ministar privrede Željko Sertić.

Sertić:Uz dobar menadžment dug vek Železare

Sertić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, sinoć rekao i da se u pregovorima o prodaji Železare u Smederevu rukovodilo državnim interesima i da radnici imaju svoj posao.

"Nisu nas u tome svi pratili pa smo imali optužbe da je premijer Aleksandar Vučić uzeo novac za Železaru, što je današnjim ishodom demantovano", naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će u narednih dan ili dva biti pripremljeni sve elementi ugovora za plan B, koji podrazumeva profesionalni menadžmet za Železaru i naglasio da postoji velika razlika u ugovorima za vlasništvo i menadžnment.

"Ubedjeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru", istakao je ministar i naglasio da su pregovori sa "Esmarkom", čiji uslovi za prodaju Železare nisu prihvaćeni, bili veoma teški.

Sertić je dodao da su sve vreme pregovori kordinisani sa MMF-om i EU, kao i da je Vlada u svakodnevnom kontaktu sa tim institucijama.

"Njima je prihvatljiv plan B" istakao je Sertić dodajući da će se tim planom obezbediti dug život Železare, kao i da je jedina obaveza da više nema subvencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privatizacija železare železara smederevo dobar menađment MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana