Tekst objavljen: 17.09.2015 14:29        


Novi zakon o socijalnom osiguranju omogući će da pomoć dobijaju oni kojima je ona zaista potrebna, a ne oni koji su zarad ostvarivanja tog prava kršili zakone i propise, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

Socijalna pomoć isključivo za one kojima je potrebna

Vulin je kazao da će zakon regulisati načine kako se može ostvariti pravo na socijalnu pomoć, a kako se ono može izgubiti, te da bi svi oni koji se lažno predstavljaju u drugim zemljama trebalo da pripaze i povedu računa o tome.

"Trebalo bi da povedu računa o tome da li ono što dobijaju u ovoj zemlji hoće da izgube zato što će pokušati da prevare neku drugu zemlju", rekao je Vulin novinarima nakon izlaganja na okruglom stolu posvećenom Zakonu o socijalnom preduzetništvu.

"Ukoliko imate novca da odete u neku zemlju, ostanete tamo jedan vremeski period, lažno se predstavite - priznaćete, vama socijalna pomoć nije potrebna", istakao je ministar.

Jedan od razloga zašto se donosi ovaj zakon je, kako je kazao, da bi pomoć stigla do onih kojima je potrebna, a ne do onih koji su uspeli da krše i zloupotebljavaju zakon i na taj način obezbeđuju sebi socijalnu pomoć.

Donošenje takvog zakona je pomenuo je premijer Aleksandar Vučić u nedavnom razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, navodeći da je Srbija saglasna sa programom Nemačke za smanjenje finansijske pomoći tražiocima azila, te da veruje da će ukidanje socijalne pomoći u tom smislu drastično smanjiti njihov broj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
azil socijalna pomoć Novi zakon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana