Tekst objavljen: 15.06.2017 15:08        


Poreska uprava je u zakonom predviđenom roku primila 21.448 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2016.

Srpski milioneri prijavili prihode Poreskoj upravi

Kako je navedeno, prijavljeni prihodi za prvih 100 podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od 40 miliona pa do 220 miliona dinara.

Dodaje se da je elektronskim putem, preko portala Poreske uprave, primljeno 38 odsto od ukupno pristiglih prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2016.

Najviše prijava podneto je od poreskih obveznika sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje PU Beograd - ukupno 15.111 prijave, zatim sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Novi Sad - 3.950 prijava i teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Kragujevac -1.312 prijava.

Od 100 najvećih prijavljenih prihoda, 75 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje PU Beograd. PU ističe da je skoro izjednačen broj rezidentnih i nerezidentnih građana, podnosilaca prijave za porez na dohodak u 100 najvećih iskazanih prijavljenih prihoda.

U saopštenju se dodaje da su najčešća prijavljivana zanimanja menadžer, direktor i inženjer, a 68,38 odsto prijavljenih su muškog pola. PU podseća da su obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali građani koji su u prošloj godini ostvarili dohodak veći od 2.285.064 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u 2016. u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milioneri poreska uprava novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana