Tekst objavljen: 12.05.2018 14:32        


Svi automobili stariji od 15 godina moraće dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled - to su novine pravilnika usvojenog 5. maja, javlja RTS.

Stariji automobili na tehnički dva puta godišnje

Taj pravilnik stupa na snagu 5. jula.

"Novi pravilnik o tehničkom pregledu vozila počinje da se primenjuje 5. jula 2018. godine. Odredbe zakona koje se odnose na vršenje šestomesečnog tehničkog pregleda vozila, kao što su vozila starija od 15 godina, primenjivaće se na vozila kojima se nakon 5. jula 2018. godine bude izdavala registraciona nalepnica, tako da će prvi šestomesečni tehnički pregled vozila, u skladu sa novim propisima, početi da se vrši nakon 5. januara 2019. godine", kaže Stojan Spasić iz MUP-a Srbije.

Do sada mnogi nisu naplaćivali usluge tehničkog pregleda jer su to pokrivala osiguranja prilikom kupovine polisa. Po novom, cenu tehničkog pregleda propisaće zakonodavac, prenosi RTS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

4 komentara

  1. User image
    Jaroslav 09.05.2018 13:27

    konacno pravi potez drzave, kojim polako proteruje krseve sa ulica, osim ove mere valjalo bi jos za vozila preko 10 godina povecati troskove registracije dvostrukim iznosom a za vozila preko 15 godina trostrukim! jer, para ima, na deviznoj stednji ,a i najbogatiji ne mare za ekologiju i bezbednost na putevima, 99 posto ljudi ima pare da kupi novije vozilo ali prosto to ne cini, jer su kod nas zakoni bili blagi sto se toga tice.

  2. User image
    Cobanin 09.05.2018 20:50

    Ovaj Jaroslav je prava ovca...

  3. User image
    Majstor 10.05.2018 9:28

    Ne bih reko da je bas problem u starim automobilima, ja svog Juga vozim 30-atk godina, brzinom koju on moze da podnese, nikog nisam nikad ugrozio, niti ga bilo gde ostetio, a koliko vidim sve cesce saobracajke, sve neki crni, skupi automobili.
    Mi sirotinja, da nas naterate da kupujemo takve......

  4. User image
    boko 12.05.2018 18:52

    dovoljan je i jedan tehnicki godisnje ako se pravilno uradi, ovo je samo za izvlacenje para i maltretiranje

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili tehnički pregled stariji automobili cena tehničkog godišnji pregled

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana